VESLESØLEN 1136 MOH.

«10 på topp» kassa er på plass!

Kartblad: 2018 IV  UTM 32 koordinater: Ø632232 N6869024

Veslesølen 1136 moh.
Veslesølen 1136 moh.

Veibeskrivelse: 

ALT. 1: Hit kommer en ved å kjøre RV 30 og ta av veien ved bygdebrua i Øvre Rendal merket mot Fiskevollen. Følg denne ca 1,5 km, ta av til høyre mot Fiskevollen(bompenger). Følg fjellveien i ca 23 km fra bommen, du passerer da en garasje på venstre hånd, kjør litt til og du får en avkjøring på høyre hånd, merket med rødt bånd, parker her. Følg sti til du får to tjern på høyre side. Merket med røde bånd og svarte merker på noen varder. Du har Veslesølen foran deg og kan herfra gå rett opp. Steinete siste del til toppen, men ta en rast og nyt utsikten. Kassa står ved det trigonometriske punktet øst på toppen. ca 3,5 km.

ALT. 2: Følg fjellveien 3,3 km til fra alt.1, og du kommer da til Åkrådalen seter og avkjøring til høyre skiltet Mefurua. Etter ca 100 m går det sti av til høyre, merket med røde bånd. Følg denne stien og Obs på stikryss, merket med røde bånd. Du har Veslesølen på høyre side, det er sti med jevn stigning opp, når det flater ut tar du av stien og gå opp på Veslesølen. ca 3,5 km. Steinete opp, men fint å gå litt «sikk sakk».

Dette kan også være en fin rundtur.

Sølen verneområdestyre ber  om at det må tas hensyn til fangstanlegget og det må ikke flyttes på steiner, bygges varder etc i dette området i forbindelse med turmålet Veslesølen.